PERİYODİK KONTROL

Elektrik İç Tesisatı Ölçümü Nasıl Yapılır?
Elektrik iç tesisatı ölçümü, iş yerlerinde kullanılan tesisatlara göre değişiklik gösterse dahi genellikle şu şekilde gerçekleştirilmektedir;

Gözle Kontrol: Ana dağıtım panoları, asansör panoları, tali panolar ve sigorta kutuları gibi elemanların kontrolleri gerçekleştirilir.
Fonksiyon Testi: Gözle kontrol edilen tesisat elemanlarının farklı şekillerde kontrolleri gerçekleştirilir.
Termal Kamera Kontrolü: Kontrolü gerçekleştirilen tesisat elemanlarının ısınma etkileri kontrol edilir. Bu esnada acil müdahale gerektirecek bir durum fark edilirse, raporlama işlemi yapılmadan ilgili birimlere bilgi verilir.
Topraklama Ölçümleri: Elektrik iç tesisatı bünyesinde bulunan pano, makine, trafo ve priz gibi elemanların tamamının topraklama ölçümleri gerçekleştirilir. Bu işlem sonucunda elde edilen veriler, Elektrik İç Tesisat Muayenesi Raporu’na eklenir.
Elektrik iç tesisatı ölçümü genel olarak bu adımlar izlenerek uygulanmaktadır. Ancak elektrik iç tesisatına göre bazı değişiklikler yaşanabilir. Bu yüzden elektrik iç tesisatı ölçümü gerekli belgelere sahip olan firmaların, alanında uzman çalışanları tarafından gerçekleştirilmelidir.

Elektrik İç Tesisatı Uygunluk Raporu Neye Göre Alınır?
Elektrik iç tesisatı uygunluk raporu, elektrik tesisatının doğru bir şekilde çalışıp çalışmadığının belirlenmesini sağlayan bir rapordur. Elektrik iç tesisatı uygunluk raporu, İş Sağlığı ve Güvenliği kapsamında olan ilgili yönetmeliklerde belirtildiği gibi periyodik olarak yılda en az 1 kere yapılması zorunludur.

Elektrik iç tesisatı uygunluk raporunun alınabilmesi için elektrik iç tesisatının periyodik kontrolü sonucunda tesisatta herhangi bir uygunsuzluk saptanmamalıdır. Periyodik kontrol sonucunda tesisatta herhangi bir sorun yoksa, elektrik iç tesisatı uygun raporu alınabilir. Herhangi bir sorun yaşanması durumunda ise sorunlar halledilmeli ve kontrol tekrar edilmelidir.

TEKLİF İÇİN TIKLAYIN